Voordelen van doorsnedes

De voordelen van een open gewerkt model nog even op een rijtje:

 

Beurzen en presentaties

 

Tegenwoordig is het gebruikelijk om op beurzen een scherm op de stand te plaatsen waarop allerlei informatie en presentaties voorbij komen.

Uiteraard wordt een gelikte presentatie die het publiek weet te vangen wel bekeken, zeker als er ook interesse is in het bedrijf of het product. Maar men loopt er ook heel makkelijk voorbij, want iedereen heeft dergelijke schermen en daarmee is het niets bijzonders.

 

Maar niets heeft zo'n aantrekkingskracht op mensen als een opengewerkt model!

Het spreekt mensen aan en veel mensen zullen de verleiding niet kunnen weerstaan om even te kijken of iets aan te raken waar ze normaal niet bij kunnen.

Het is iets tastbaars waar men omheen kan lopen en rustig aan alle kanten kan bekijken.

Tegenwoordig wordt zoiets gezien als een mooi stukje ambacht. En dat wordt gewaardeerd. De perfecte aanvulling op elke digitale presentatie!

 

Daarnaast hebben doorsnedes een hoge amusementswaarde. U kunt wachtende bezoekers aan uw bedrijf wat vakliteratuur voorleggen, of digitale presentaties van uw bedrijf.

Maar is het niet mooier als ze een doorsnedes kunnen bekijken van uw product? In één oogopslag kan men zien hoe goed uw product in elkaar zit en de kwaliteit die uw bedrijf levert.

 

Opengewerkte dynamo

Een door Insight Doorsnedes opengewerkte dynamo.

 

Educatieve doeleinden

 

Ook voor scholing zijn doorsnedes een ideaal didactisch middel.

Er zijn natuurlijk software pakketten met complete digitale animaties en exploded views. Deze kunnen stap voor stap laten zien hoe iets werkt en tot in diepte laten zien hoe iets opgebouwd is.

Maar zulke pakketten zijn vaak kostbaar, raken achterhaald, licenties moeten elk jaar vernieuwd worden en computers hebben soms de vervelende neiging om niet mee te werken als dit wel van ze verlangt wordt.

 

Dan is het prettiger als de docent de leerlingen kan verzamelen rond een opengewerkt model en juist dát te laten zien wat er behandeld wordt.

Of die ene leerling die nog wat extra uitleg nodig heeft, stap voor stap en tot in detail te kunnen laten zien hoe het nu precies zat.

Bovendien is er geen effectiever middel om de interactie tussen verschillende onderdelen te verduidelijken.

Het is wederom iets tastbaars dat de leerling zelf kan aanraken en beïnvloeden. Dit komt vaak toch beter over dan een animatie of een plaatje op een scherm.

 

 Musea

 

Voor musea kunnen doorsnedes ook een waardevolle toevoeging zijn aan de collectie.

De meeste musea zijn erop gericht om hun bezoekers ook iets bij te brengen. Niets zal de aandacht beter vasthouden dan een kijkje in datgene wat anders alleen maar van de buitenkant bekeken kan worden.

Als iets niet opengewerkt is levert het uiteraard prachtige plaatjes op, maar men wordt er vaak niet wijzer van.

 

Opengewerkte straalmotor

Een opengewerkte straalmotor in het Imperial War Museum Duxford.

 

Kortom, doorsnedes zijn ideale aandachtstrekkers op beurzen, als presentatiemiddel voor musea en bedrijven, leermiddel bij educatieve instellingen of gewoon als interactieve display.

 

Wilt u een doorsnede laten maken? Neem vandaag nog contact op en informeer naar de mogelijkheden!

  

 

 

Telefoon: 06-57563296 | E-mail: info@insightdoorsnedes.nl | KvK-nummer: 54222168